NANA

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vízia modernej školy

 

Vízia modernej školy

V modernej škole by sa malo učiť uvoľnene ,aby žiaci nechodili každé ráno do školy vystresovaný. Nemyslím si že by sa  malo v modernej škole učiť na PC pretože žiaci by nemali žiadny kontakt s perom a zabudli by ako sa píšu jednotlivé písmená. Zato že  je človek lenivý a rieši všetko cez PC a internet stará dobrá metóda s papierom a perom by sa mala dodržať. Na počítačoch by sa mali písať len písomky a učitelia by ich na počítačoch aj opravovali.

Učitelia by mali žiakovi vysvetliť učivá aby to chápal každý žiak nie len jeden alebo dvaja. Bolo by dobré keby mal každý učiteľ svoj vlastný notebook  a svoju vlastnú stránku o predmete ktorý učí. Páčilo by sa mi keby sa nemuselo chodiť k tabuli ale každý žiak by mal svoje  vlastné pero s nejakým lejzrom alebo tuhou, ktoré by dočiahlo až na tabuľu a žiak by nemusel vstať zo stoličky. J Škola by sa nemala začínať skoro pretože žiaci sú nevyspatý. Vyučovanie by sa  začínalo o 10:00 a končilo  o 14:30 každá trieda by mala  maximálne 5 hodín. Na informatike by bolo dovolené chodiť na pokec a facebook každú hodinu 20 minút pred zvonením. Domáce úlohy by sa  nedávali, lebo človek sa učí pol dňa v škole a doma by mal mať pokoj.  Voľno by bolo aj v piatok ,víkend  sa predĺži na tri dni. Letné prázdniny by trvali 3 mesiace. Nástup do školy 13.november.

Učiť sa v takejto modernej škole by bolo úžasné. Dúfam že aspoň v ďalšej generácií sa niečo s tejto modernej vízie splní.

 


Vízia modernej školy | stály odkaz

Komentáre

  1. super vizia :)
    suhlasim s tebou s tym stresom, poctom hodin , a aj s informatikou T.
    publikované: 01.02.2011 13:55:08 | autor: Nivea97 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. mas super fantaziu
    skvela vizia ,ale pohybujem ze sa toto neked splni :(
    publikované: 01.02.2011 14:21:57 | autor: Nena98 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014